QUI SOM

“Es ara que miro enrere i recordo aquelles tardes d’estiu, quan al poble, i amb aquell sol de justícia, jugàvem a pilota en aquells camps de terra, mes enllà del carreró, on sense línia divisòria, ni de fora de banda, amb dues pedres fèiem les porteries i triàvem els equips al vint-i-set i l’ou. I quan el cor ens deia prou, encara teníem l’esma de fer un darrer gol, el gol d’or que decidia qui era el guanyador.

I quan marxava el sol, en arribar a casa, amb els genolls pelats, la mare ens posava esperit de vi a les ferides, ens feia un bona tassa de llet amb xocolata i torrava pa per fer-lo amb oli i sucre.

I es ara que obro una ampolla de vi, que recordo el vermell del cel del poble, quan el sol es ponia. I busco les aromes d’herba i de terra, de tardes d’estiu i nits a la fresca, de golfes antigues i del tabac del pare, i de xocolata, i de pa amb oli… I en fer el primer glop, l’esperit del vi, llisca per la gola i aspre o sedós, sec o golós, amb tocs de fusta o florals, em reconforta i cura les ferides d’una vida que ens posa a prova, i que mai aquells nens, que jugaven a pilota, haguessin imaginat.”

Direcció, Cap de Cuina i de Sala: Albert Soler

3 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s